55

Ringrijderij Vereniging "Ons Genoegen" Wemeldinge

U bevindt zich hier:Uitslagen»Wemeldinge 10 juni 2017

In het nieuws (20)

Jubilarissen 2021

WEMELDINGE - In Wemeldinge vond zaterdag na ruim een jaar weer een jaarwedstrijd plaats van ringrijderijvereniging Ons Genoegen. 


Bloeme Foudraine stak de meeste ringen, Joery van Stee veroverde de pollepel en het mooist versierde paard was van Antoinette Vermast. 

Zeven jubilarissen

Ook zijn er maar liefst zeven jubilarissen gehuldigd. Wim Hamelink, Jaap Moelker en Leo Wabeke zijn zestig jaar lid, Jaccolien Rijk veertig jaar, Jaquelien Oom dertig jaar en Wim Moeliker en Inge van den Dries 25 jaar.

https://www.internetbode.nl/regio/reimerswaal/340138/jubilarissen-ons-genoegen-in-het-zonnetje-gezet?fbclid=IwAR31PGVqQwdDs_mYPiS7GG2aealvASdND3d3of4X0Eb5fb--sZLAyA9XGOw

donderdag, 02 mei 2019 17:35

Poster Yerseke 2019

poster Yerseke

dinsdag, 03 april 2018 17:02

Rabobank Clubactie Campagne 2018

download

RINGRIJDERIJ VERENIGING ONS GENOEGEN- Voor onze ringrijderijvereniging is geld op te halen tussen 4 april en 16 april via de Rabobank Clubkas Campagne. Als je lid bent van de Rabobank krijg je 5 stemmen die je kan geven aan je favoriete vereninging of club. Van de vijf stemmen mag je er twee uitbrengen naar de zelfde vereniging.
Wij willen jullie vragen of je willen stemmen op onze vereniging, Ringrijderij vereiniging Ons Genoegen te Wemeldinge, tijdens deze actie. Wellicht hebben jullie nog iemand in de familie of kennissenkring die ook lid zijn van de Rabobank, en die ook onze vereniging wilt steunen. We kunnen door deze actie hopelijk wat geld ophalen.In 2017 haalden we maar liefst €294,99 op. Ook dit jaar hopen wij weer op een mooi bedrag, dat wij dan weer kunnen besteden aan onze vereniging. Hoe meer stemmen hoe meer geld. Te weinig stemmen geen geld. Dus vraag aan zoveel mogelijk mensen of deze lid zijn van de Rabobank, en of zij twee stemmen op onze vereniging willen uitbrengen. Medio April ontangen alle leden van de Rabobank een persoonlijke code die goed is voor 5 stemmen. 
Alvast bedankt namens bestuur en (mede)leden

 

donderdag, 06 juli 2017 17:12

Scheldepost 6 juli

woensdag, 21 juni 2017 07:29

Ode aan Cees van Oosten - Lintjesdag

Ringrijder met een koninklijk tintje !

Dit jaar is Cees van Oosten 71 jaar lid van Ringrij vereniging "Ons Genoegen". Zie het hem maar eens na te doen. Alle jaren actief lid en zijn liefde voor het ringrijden en voor de paarden spatten er elke keer als hij aanwezig was vanaf.
Hier en daar een tip tussendoor en toch stiekem nog even knuffelen met je paard voor je weer aan de beurt was. Een bijzondere man die met deze prestatie verdiende om in het zonnetje gezet te worden. Met een beetje polshoogte nemen hier en daar, werd alles in gang gezet om Cees voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding. Het befaamde oranje met blauwe lintje in de vorm van een soort strik is een symbolische erkenning voor persoonlijke en bijzondere verdiensten in de samenleving. Een ware kers op de taart en grote blijk van respect en waardering van in dit geval wij als mede ringrij genoten van Cees. /
Een goede brief met motivaties, argumenten en de belangrijke betekenis van Cees in combinatie van de persoonlijke onderbouwing en schets van Cees aan de burgemeester maakte dat "onze" Cees een lintje kreeg. Normaal worden de mensen die een lintje krijgen verrast en weten nergens iets van af, maar vanwege de helaas slechte gezondheid werd besloten hem op de hoogte te brengen van deze oorkonde. Een grote grijns, fonkelende ogen en zichtbare trots verscheen op zijn gelaat. 
Misschien wel even een extra steuntje in de rug in zijn tijd van verschrikkelijk ziek zijn, even weer iets positiefs voelen. Spannend was het of Cees sterk genoeg zou zijn voor de uitreiking in de grote kerk van Kapelle. Gelukkig hij was sterk genoeg om deze mega bijzondere dag mee te maken. 

Thuis opgehaald en door de Burgemeester naar binnen begeleid. Het leek wel of zijn glimlach vast zat aan zijn oren. Toen hij langs familie en ringrijders kwam riep hij blij; hééé jongens ! Ondanks dat ik dacht dat hij zijn uitdrukking niet gelukkiger kon maken groeide hij nog een paar centimeter, prachtig om te zien en dankbaar dat we daar bij mochten zijn. Tijdens de plechtigheid heb ik de glimlach geen seconden van zijn gezicht zien gaan. Deze dag moet ontzettend zwaar zijn geweest voor Cees, maar je zag dat hij kracht putte uit deze gebeurtenis. Zodra de lintjes zijn uitgedeeld, de oranje bitter is rond geweest en het volkslied is gezongen werd het tijd de nieuwe "ridders" te feliciteren. Naast Cees stond zijn zus en beiden bleven handjes schudden tot de armen er bijna afvielen, maar ze waren zichtbaar aan het genieten. Bij Cees aangekomen riep hij blij ; hééé wat leuk dat je er bent. Hij pakte stevig met twee handen mijn hand vast, trok me naar zich toe voor 3 zoenen op de wang keek me aan en zei; ik ben je eeuwig dankbaar. De dankbaarheid die Cees had  voor alle mensen die er voor gezorgd hebben dat hij o.a. deze koninklijke onderscheiding kreeg, zorgen er voor dat elke keer als ik aan Cees denk ik kippenvel krijg. 

Lieve Cees we zijn heel blij dat we dit voor je hebben kunnen regelen, maar eerlijk is eerlijk alle ode gaat naar jou en voor wie je was. 

Pagina 1 van 2

facebook

Website: JS Webdesign