55

Ringrijderij Vereniging "Ons Genoegen" Wemeldinge

U bevindt zich hier:Fotoarchief»1 juli 2017 Wemeldinge
dinsdag, 16 augustus 2011 00:00

Feestje bij ringrijderij

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Bron: De Bevelander
WEMELDINGE - Op zaterdag 20 augustus verrijdt ringrijderij vereniging Ons Genoegen haar derde en laatste wedstrijd van dit seizoen. Tijdens deze wedstrijd zal aandacht worden gegeven aan het jubileum van een vijftal jubilarissen.
De 80-jarige Kees van Oosten is het oudste lid van de vereniging. In 1946 ging hij voor het eerst ringrijden en is daarmee inmiddels 65 jaar lid van Ons Genoegen. Kees van Oosten is nog altijd actief. Niet meer als rijder maar als jurylid en schrijver van de deelnemerslijsten.

Een drietal personen zijn 50 jaar lid van de vereniging. Leo Wabeke is nog altijd actief als rijder en daarmee het oudste rijdend lid van de vereniging. Jaap Moelker rijdt niet meer zelf mee tijdens de wedstrijden maar is sinds jaar en dag de zogenaamde 'ringoppasser', degene die de ringen tijdens de wedstrijd in de bus hangt en de ringen tussen de wedstrijden door beheert. Verder is ook Wim Hamelink dit jaar 50 jaar lid van Ons Genoegen. Ook hij is nog altijd actief als jurylid tijdens de wedstrijden en begeleider bij het traditionele Stoeltjesrijden. De vijfde jubilaris is Jacolien Rijk – Schouwenaar. Zij is dertig jaar lid van Ons Genoegen.
De wedstrijd wordt dit jaar voor het eerst gehouden op de zaterdag van de Kunst&Natuurroute van 20 en 21 augustus. De ringrijderij zal net als de route om 12.00 uur beginnen en worden opgeluisterd door de dweilband van OKK. Zij zullen ook het stoeltjesrijden begeleiden, dat aansluitend aan de wedstrijd vanaf ongeveer 18.00 uur wordt gehouden op het weitje van Gijssel aan de Wilhelminastraat.

Gelezen 2557 keer

facebook

Website: JS Webdesign