55

Ringrijderij Vereniging "Ons Genoegen" Wemeldinge

U bevindt zich hier:Fotoarchief»1 juli 2017 Wemeldinge
vrijdag, 12 augustus 2011 00:00

Ringrijders eren vijf jubilarissen tegelijk

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

WEMELDINGE - Vijf langjarige jubilea hebben de ringrijders van Ons Genoegen uit Wemeldinge zaterdag 20 augustus te vieren.
Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen worden een briljanten lid, drie gouden leden en een parlemoeren lid gehuldigd.

De tachtigjarige Kees van Oosten is het oudste lid van de vereniging. In 1946 ging hij voor het eerst ringrijden en hij bleef inmiddels 65 jaar lid van Ons Genoegen. Van Oosten rijdt weliswaar niet meer, maar is jurylid en schrijver van de deelnemerslijsten.

De drie gouden leden zijn: Leo Wabeke, het oudste rijdend lid van de vereniging; Jaap Moelker, sinds jaar en dag de zogenaamde 'ringoppasser' die de ringen in de bus hangt; en Wim Hamelink, jurylid en begeleider bij het traditionele Stoeltjesrijden. Jacolien Rijk–Schouwenaar is dertig jaar lid van Ons Genoegen.

De wedstrijd wordt dit jaar voor het eerst gehouden op de zaterdag van de Kunst & Natuurroute van 20 en 21 augustus. De ringrijderij begint om 12.00 uur en wordt opgeluisterd door de dweilband van OKK. Zij spelen ook bij het Stoeltjesrijden dat vanaf 18.00 wordt gehouden op het weitje van Gijssel aan de Wilhelminastraat.

Gelezen 2461 keer

facebook

Website: JS Webdesign