55

Ringrijderij Vereniging "Ons Genoegen" Wemeldinge

U bevindt zich hier:Nieuws»Rabobank Clubactie Campagne 2018
woensdag, 21 juni 2017 07:29

Ode aan Cees van Oosten - Lintjesdag

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Ringrijder met een koninklijk tintje !

Dit jaar is Cees van Oosten 71 jaar lid van Ringrij vereniging "Ons Genoegen". Zie het hem maar eens na te doen. Alle jaren actief lid en zijn liefde voor het ringrijden en voor de paarden spatten er elke keer als hij aanwezig was vanaf.
Hier en daar een tip tussendoor en toch stiekem nog even knuffelen met je paard voor je weer aan de beurt was. Een bijzondere man die met deze prestatie verdiende om in het zonnetje gezet te worden. Met een beetje polshoogte nemen hier en daar, werd alles in gang gezet om Cees voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding. Het befaamde oranje met blauwe lintje in de vorm van een soort strik is een symbolische erkenning voor persoonlijke en bijzondere verdiensten in de samenleving. Een ware kers op de taart en grote blijk van respect en waardering van in dit geval wij als mede ringrij genoten van Cees. /
Een goede brief met motivaties, argumenten en de belangrijke betekenis van Cees in combinatie van de persoonlijke onderbouwing en schets van Cees aan de burgemeester maakte dat "onze" Cees een lintje kreeg. Normaal worden de mensen die een lintje krijgen verrast en weten nergens iets van af, maar vanwege de helaas slechte gezondheid werd besloten hem op de hoogte te brengen van deze oorkonde. Een grote grijns, fonkelende ogen en zichtbare trots verscheen op zijn gelaat. 
Misschien wel even een extra steuntje in de rug in zijn tijd van verschrikkelijk ziek zijn, even weer iets positiefs voelen. Spannend was het of Cees sterk genoeg zou zijn voor de uitreiking in de grote kerk van Kapelle. Gelukkig hij was sterk genoeg om deze mega bijzondere dag mee te maken. 

Thuis opgehaald en door de Burgemeester naar binnen begeleid. Het leek wel of zijn glimlach vast zat aan zijn oren. Toen hij langs familie en ringrijders kwam riep hij blij; hééé jongens ! Ondanks dat ik dacht dat hij zijn uitdrukking niet gelukkiger kon maken groeide hij nog een paar centimeter, prachtig om te zien en dankbaar dat we daar bij mochten zijn. Tijdens de plechtigheid heb ik de glimlach geen seconden van zijn gezicht zien gaan. Deze dag moet ontzettend zwaar zijn geweest voor Cees, maar je zag dat hij kracht putte uit deze gebeurtenis. Zodra de lintjes zijn uitgedeeld, de oranje bitter is rond geweest en het volkslied is gezongen werd het tijd de nieuwe "ridders" te feliciteren. Naast Cees stond zijn zus en beiden bleven handjes schudden tot de armen er bijna afvielen, maar ze waren zichtbaar aan het genieten. Bij Cees aangekomen riep hij blij ; hééé wat leuk dat je er bent. Hij pakte stevig met twee handen mijn hand vast, trok me naar zich toe voor 3 zoenen op de wang keek me aan en zei; ik ben je eeuwig dankbaar. De dankbaarheid die Cees had  voor alle mensen die er voor gezorgd hebben dat hij o.a. deze koninklijke onderscheiding kreeg, zorgen er voor dat elke keer als ik aan Cees denk ik kippenvel krijg. 

Lieve Cees we zijn heel blij dat we dit voor je hebben kunnen regelen, maar eerlijk is eerlijk alle ode gaat naar jou en voor wie je was. 

Gelezen 2270 keer

facebook

Website: JS Webdesign